De wekker gaat zoals gewoonlijk om 7 uur … een wekker die mij echt wekt . Gewoon een ouderwetse ” rinkel de kinkel ” wekker. De wekker op mijn telefoon bleef te slaperig al stelde ik acht wekkers in met allerlei soorten geluiden van hoog tot laag.Ik sliep er nogal een dwars door heen.

Wanneer ik slaap slaap ik ook en blijf ik in een land ver weg in dromen die nog te vaak als een merrie in de nacht mij boodschappen vertellen die ik liever heel snel vergeet . Wakker .. gingen vanochtend mijn eerste gedachten naar gisteren

Afgelopen nacht hebben nabestaanden , gewonden , hulpverleners , getuigen een nacht gehad die niemand wil . Een nachtmerrie zo waar en onwerkelijk echt.

“Dit verdriet steekt als prikkeldraad door iedere vezel van ons lichaam”

Vandaag schijnt de zon en mijn gedachte gaan naar Utrecht waar mensen waarschijnlijk niet eens geslapen hebben door het afschuwelijke bericht dat zij geraakt zijn …..diep geraakt zijn door de aanslag die gisteren maar zo om 10.45 uur ons land liet beseffen dat je niet eens meer veilig met de tram kunt reizen.

Onder de slachtoffers een jonge vrouw in de bloei van haar leven. Een jonge vader echtgenoot … zijn kinderen ineens zonder papa en een nog een veel te jonge meneer.

Een aanslag waarbij het motief zo duister blijft als de nacht kan zijn en tegelijkertijd zo glashelder dat deze man niet vrij had mogen rond lopen. Wat bezield iemand om onschuldige mensen in zijn verrotte wereld van het leven te beroven . De dader was bekend bij justitie.

Het recht in Nederland blijkt steeds krommer dan krom …Hij schoot al eerder …Hij verkrachtte …Hij stal … Hij gebruikte drugs … Hij was niet normaal … Hij sprak woorden tijdens een straatinterview die al lieten zien dat deze man niet vrij had mogen rond lopen op straat . Hij was meer dan ” rinkel de kinkel ” gestoord ontspoord en finaal de weg kwijt .

De zon schijnt
De wereld draait door
De wereld staat stil voor de slachtoffers voor een aanslag waarbij den Haag nu toch echt wakker mag worden en wij Nederlanders beseffen dat het recht steeds krommer is geworden.

Te triest voor woorden dat deze man vrij kon rondlopen in het hart van ons land . Wilde niet mee werken aan een persoonlijkheidsonderzoek …. Onbegrijpelijk. Moeten wij per abuis eens door rood licht rijden of zonder licht fietsen. Het systeem is als los zand waar de ene instantie van de andere niet meer weet wat ze doen . Hoe kon dit gebeuren?

Jet