Zojuist de uitslag van MRI onderzoek. Het is geen nekhernia wel slijtage. Het rijtje wordt vanzelf langer … En ik kort zelf al mooi wat in, van 1.81 centimeters naar 179 centimeters.

Dus even beetje “zeuren” en een klaagmomentje… Soms heb ik dat even nodig.

Op mijn 30 ste begonnen met een dubbele rughernia operatie. en dat was inderdaad een begin. Eigenlijk wordt het nu wel tijd nu voor een jubileumfeessie 25 jaar ” huis tuin en keukenklachten” want geloof niet dat een 25 jaar huwelijksfeest er voor mij nog in zit.

Je moet toch maar proberen er zoveel mogelijk een feestje van te maken met alle nare berichten die we om ons heen horen. Prijs mezelf dan ook wel enerzijds gelukkig dat ik geen ernstige ziekte heb maar wel altijd wat mankeer en dat is gewoon lastig zeg maar.

Kortom heb letterlijk en figuurlijk aardig wat operaties achter de rug : #bionische vrouw zonder schildklier# Een beetje zelfspot kan nooit geen kwaad en toch blijf ik zeggen : humor relativeert nog altijd!

Maar in de kop nog altijd 18. Het kastje van mijn medicijnen is al net als het kastje van Oma vroeger : Goed gevuld. Tabletje voor blaas, tabletje voor geen schildklier meer. Tabletje cholesterol, bloedverdunner oftewel een aspirientje. Kom er soms mee in de war wat ik nu wel niet geslikt heb. En krijg ook nog een extra stoot vitamine één keer per maand.
Nu gaan we weer een poosje naar fysio en bezoekje brengen aan neuroloog
#strippenkaart zou handig zijn# Het is ‘ kronisch’ zou mijn oma zeggen …

En gekroond word je met chronische aandoeningen .Tel uit je winst met een duur pakket ziektekosten verzekering en standaard zijn we de eigen bijdrage al kwijt.

Maar de pijn wordt me niet meer de baas . Bezig zijn, bezig blijven en ooit … Ooooooooit en helemaal nu met die regen en wind die maar niet lijkt te stoppen hoop ik dat mijn droom werkelijkheid mag worden.
Een klein appartementje in Spanje inclusief ligbad, een fijn balkonia, met uitzicht op zee, dat zou voor mijn lichaam heerlijk zijn. En ik zie mezelf daar wel aangenaam vertoeven. Tekenen, schilderen wat workshops geven, wat schrijven en vooral vitamientjes puur natuur opdoen!

Mijn collage met knip en plakwerk over dromen en wensen hang ik mooi zichtbaar in mijn huisje op en dan blijf ik geloven in “de wens is de vader van de gedachte”. Jullie knippen en plakken woensdag 27 maart met ons mee hé? Gewoon een gezellige avond, afbeeldingen zoeken, plakken knippen wat je aanspreekt. Ja deze avond is in de recreatiezaal van de Meeuwenborgh. We beginnen om 19.30 uur en wij zorgen voor een kop koffie thee en wat lekkers.

Mijn voordeur gaat niet maar zo meer open voor Jan en alleman maar zet de deur graag wagenwijd open voor Winston en een vijfde staatslot koop ik ook al regelmatig, want “De tiende kan het maar zo gebeuren”. Anders gewoon nog een paar jaartjes sparen #Maarikweetniethoe# zing ik nu in mijzelf. Als ik geld heb laat ik het ook graag rollen. Niet overdreven hoor maar hou gewoon van een bakkie leut op terras. Of snel 67 worden want met mijn pensioen zit ik goed gebakken.
Voorlopig droom ik dat dromen werkelijkheid mogen worden en denk ik maar zo “saai was en zal het nooit worden “daar zorg ik zelf wel voor.

De pan kookt soms wel soms niet bijna over, maar het wordt er niet anders van (ja een vies gasfornuis) Heel soms word ik er een beetje moe van, Ja ook wel eens knap chagrijnig. Gelukkig is het een gelukkie dat ik een knop heb die ik steeds beter kan omzetten in mijn “koppie”. Ben ik het beste af met lekker bezig zijn en bezig blijven! Stress en negativiteit mogen met de wind mee waaien maar niet meer teveel mijn richting uit.

Ik heb het er goed voor staan : Morgenavond heerlijk avondje Schouwburg met vriendin naar de hilarische komedie “Opvliegers 4, Trossen los” en einde zondag komt een allerliefste vriendin uit Groningen even een stop in Meppel maken en gaan we even gezellig een vette hap eten!

Verheug ik me enorm op de Bingo 8 mei a.s. die bij Stadscafé Oasis voor onze Stichting wordt gehouden daar gaan we een heel gezellig feessie van maken! Ben al wat aan het schetsen om een tekening te maken, niet omdat het moet maar omdat het mag! Gewoon wat aan het schetsen.

En wat vooral belangrijk is en blijft. Zolang het kan en mogelijk is, in beweging blijven. A.s. maandag zetten we de pas er weer in en vertrekken om 19.00 uur bij de Jumbo ….Onderweg naar onze Reestdalwandeling zaterdag 25 mei en soms gewoon lekker genieten van een “yoghurtpakdag” als tussendoortje een dagje niks een dagje lekker in mijn huisje met van alles en niets bezig zijn.

♡ Jet