En wat gaat ‘t alweer snel he? Zo zitten we nog in 2018 en zo zitten, wandelen, fietsen we alweer op de derde dag van januari!

We glimmen mee met de inwoners van Glimmen die dit jaar de grote rode vrachtwagen zagen verschijnen. En ineens kreeg ik de kriebels… Het zal me toch in 2019 gebeuren dat die grote truck de parkeerplaats van de Looierij oprijdt… kan nooit onder de poort door, maar dan maar naast het Staphorst wieffie parkeren. Het standbeeld wat ik altijd mijn buurvrouw noem. Het beeld wat vertelt dat vroeger de Staphorster vrouwen “mit de buule” (tas) naar de markt gingen.

En dan staat die rode truck er… en belt Winston bij velen aan en heb ik het nakijken. Nee, ik was altijd lid van de loterij van de postcode… heb al heel wat postcodes gehad, paar jaar geleden opgezegd maar ze komen dit jaar en mijn postcode doet weer mee! Ik voel het gewoon lang niet altijd goed aan, maar geen Winston aan de deur zonder winst.

Het is een kwestie van geluk en geluk zoek ik komend jaar echt niet alleen in het winnen van… al zou ik toch graag mijn halve familie kunnen bellen en niet meer uit mijn woorden kunnen komen om te vertellen dat .. Tot die dag blijf ik dromen,en maak andere dromen waar!

We gaan weer met regelmaat wandelen. In ieder geval om de week door midden te breken op woensdagochtend.
Ik wandel… Wandelen jullie mee ?

We gaan er een creatief jaar van maken! Maandelijks gaan we wat steken opzetten een draad doorhalen wat stokjes opzetten een mandala leren tekenen… mijn brein danst alweer van inspiratie!

Achter de schermen klauter ik aardig op zonder schildklier al is het nog even afwachten of ik nu de juiste hoeveelheid vervangend “kliertje” slik. Een nieuw jaar en in mijn geval een geheel ander jaar! We gaan met onze Stichting ons weer inzetten voor het doel waarom ik begonnen ben. We hebben mooie realistische plannen en realiseren ons driedubbel dat de Stichting geen dagtaak is maar gewoon inzet van vrijwilligers.

Ik heb mijn dagen alweer lekker gevuld. Ik heb me aangesloten als echte Meppeler mug bij de Groene Muggen voor een nog meer gastvrij Meppel.

Maandag en dinsdag weer aan de slag als overblijfkracht. Ik heb er weer zin in! Nog een dagje zo nu en dan invallen als assistente in een klas… en op naar een nieuwe badkamer. 19 januari gaan ze beginnen en ga ik een weekje toiletteren in de keuken tussen de spruitjes en de boontjes… Nee, ‘t is gelukkig niet nodig, ik ga heerlijk weekje logeren en laat de bouwvakkers maar mooi hun gang gaan.

En inmiddels staan de wandelschoenen alweer klaar… Eerst een klein wandelingetje met mijn leenhond om daarna stevig de pas erin te zetten met vriendin. Het bad op “mijn vakantieverblijf” lacht me alweer toe…. 2019 is begonnen en ik geniet… Genieten omdat het mag, omdat het kan!

De 8 is een 9 geworden… Symbolisch het getal van de volmaaktheid van “de baarmoeder”… Laat het een pracht jaar worden met gelukjes, groot en klein, met de geboorte van veel nieuwe dingen!

♡ Liefs Jet