Druk weekje deze week …is niet erg wanneer de week gevuld is met leuke en gezellige dingen , maar dan is t dinsdagavond na een geslaagde tekenparty even momentje voor mezelf ” even niets tekenen ” Gewoon intuitief ..

De dinsdagochtend met onze ” Groene Muggen ” ochtend naar de city geweest met bewoners van het Irenehuis. Zo geweldig leuk om te doen ! Er staat een pracht artikel in onze plaatselijke Courant. Het is bijzonder om op deze manier iets voor een ander te mogen doen. We zijn met een stel gezellige vrijwilligers dat maakt het erg leuk. Dus mocht je me eens tegenkomen in groene jas …dan ben ik een groene Mug , wij Groene muggen zetten ons in voor een meer gastvrij Meppel en het is natuurlijk prachtig dat we een ochtend in de maand met oudere bewoners van een bejaarden/verzorgingstehuis een ochtendje gaan shoppen!

Gisteravond vanwege afzeggingen niet gewandeld maar wel gefietst Ik mocht 20.00 uur een half uurtje in de MRI liggen .
” Ja ik wil wel muziek luisteren “… Kadoeng kadoeng … prrrr prrr bam bam beng beng … Wie ooit in de MRI geweest is kent de klanken van lichtelijk kabaal. Ik lag met koptelefoon op maar vanwege spoedgeval wat er tussen kwam was de ” zuster” vergeten muziek aan te zetten . Ach dat kan gebeuren en maakt me ook helemaal niet uit .

Alleen na een half uur in 1 houding liggen van die bank afkomen . Dat is best een dolkomisch gezicht want t duurt echt even voordat ik rechtop sta .

In t rijtje van hernia ‘s , stenoses , spondylodeses ,artrose , versleten heupen en knieën gaan we een weekje wachten op de uitslag of er wel geen nekhernia aan t rijtje toegevoegd kan worden .
Het wordt er al niet veel anders van .

Ik heb bijvoorbeeld vandaag eens weer een ouderwetse ” yoghurt pak dag” gehad. Tijd om mailtjes te beantwoorden ,tijd om wat stukjes te schrijven ” gewoon even in de relaxstand zeg maar en vanavond “uit eten” geweest zoals ik al een aantal weken inmiddels doe en een vriendin inmiddels mee gaat. Wij dineren ongelofelijk lekker tegenwoordig bij de MensA in Meppel. Vanavond aten we een drie gangen menu Iraans en lekker dat het was! Echt superlekker. Ik heb inmiddels een heerlijk recept van een Iraanse soep . Dat maakt het, vind ik ook zo leuk , contacten met allerlei culturen. Ik hou er van! Voor het di-jeten beetje minder want het smaakt gewoon te lekker en we eten natuurlijk weer iets te veel.”Omdat het zo lekker is …omdat het zo lekker is” …zing ik nu in mijzelf.

Bij de MensA zijn inwoners van Meppel welkom die misschien wat minder contact hebben , in een wat moeilijke fase zitten of gewoon voor de gezelligheid om andere mensen te leren kennen en wekelijks op donderdagavond heerlijk te dineren. En je gelooft het niet dit kan voor maar drie Euro. En van de gezelligheid ben ik wel kun je rustig stellen. Na afloop ruimen we even met ons allen op en is binnen no time de boel aan kant.
Overdag zijn er vele activiteiten waar inwoners uit Meppel aan mee kunnen doen.

Hoe ben ik daar nu weer terecht gekomen? Nou zal het even vertellen : Ik heb een vriendin die kunstenares is en bij de MensA een pracht ruimte huurt en daar een atelier heeft waar ze schilderlessen en mandala tekencursussen geeft. Wij zijn wat aan het brainstormen om gezamenlijk grotere workshops te geven en zodoende zat ik dus een paar weken geleden bij de Mensa bij vriendin in haar heerlijke atelier, toevallig ook op een donderdag en zo kwam ik in gesprek met een van de twee coördinatoren en bleek dat ik ook gewoon mij op kon geven en vanaf die tijd eet ik dus bijna iedere donderdag vaak buitenlands. Al eens Syrisch gegeten en al eens Iritreaans. Er heerst een fijne sfeer en dat vond ook secretaris Paul Blokhuis die afgelopen maandag hier een bezoekje bracht.

Bewust vandaag een dagje niet te veel ( al verveel ik me nooit en is er altijd wel iets te regelen en anders verzin ik wel iets) omdat ik morgen dagje mag invallen op de ZMLK school. En nog steeds word ik daar zo blij van al vind ik het pittig .. Het blijft bijzonder ” gewoon” een dag werken …ik geniet.

Ondertussen achter de schermen ongelofelijk blij met ons nieuwe bestuur en vrijwilligers … Sta te popelen om ze uitgebreid aan jullie voor te stellen maar eerst gaan we binnenkort op de foto en schrijft iedereen een klein stukje over haarzelf.

Wel verklap ik vast dat we zaterdag 25 mei een pracht wandeling door het Reestdal gaan maken en we er een ” kunstige pauze ” in gaan lassen ! Ennuh vanaf volgende week wandelen we wekelijks op maandagavond!

Daarnaast staat er een pracht activiteit voor kinderen in de planning. De bedoeling is een groot Mini Montmartre te organiseren waar een van onze werkgroepen mee aan de slag gaat om er 6 juli mits alles geregeld kan worden een fantastische dag van te maken.. Hoe mooi?

Hoe bijzonder dit op 6 juli te kunnen doen ? De dag dat Chantal mijn eerste kindje overleed….Hoe bijzonder om er juist deze dag een pracht kleurrijke dag van te maken ?

En nu gaat Jet naar bed ! Morgen weer fijn dagje werken . Buiten regent het maar bij mij geen dag zonder kleur! Na morgen echt wie-kent!

♡ Liefs Jet