Ik roep in mijn slaap volgens mij al af en toe …Bingooooo!
Wat wordt het woensdag 8 mei een fantastisch festijn en wat zijn er al ongelofelijk veel mooie prijzen.
Stadscafé Oasis maakt er mee dan iets speciaals van. Met dank aan Brigitte, Esra en alle andere medewerkers sponsoren, bedrijven en winkeliers!

Ik ben persoonlijk echt een bingo fan al zal dit misschien niet stoer klinken. Ik geef het toe… Papiertje met cijfers en dan worden die getallen omgeroepen en 8 mei nog wel door onze bekende quizmaster Mr. Smart en dan die spanning hé? Dat je nog 2 of 3 cijfers moet en soms nog 1 …. Of iedereen om je heen druk cijfers ziet weg krassen en jij nog bijna geen getal hebt kunnen aankruisen.

En dan een aantal rondes … en dan ook nog die twijfel “ik zal toch geen valse bingo hebben…”. Vaak moet je dan een liedje zingen. 
De uitdrukking op gezichten wanneer er bij één tafel drie tafels verderop voor de derde keer bingo valt! Want dat zie je toch vaak gebeuren, één keer bingo en het wordt bingo op bingo!

Dat gevoel dat je Bingooooooo mag roepen en je al op het puntje van je stoel zit, dat alleen al geeft een gevoel van als een kind zo blij zijn en heel soms heb je met twee of drie tegelijkertijd bingo en dan wordt er nog eens geloot en dat stijgt die spanning helemaal tot een hoogtepunt.
Bingo is eigenlijk letterlijk en figuurlijk een spel vol met verschillende emoties als je het spel van de bingo eens goed onder de loep neem maar bovenal gewoon gezellig!


8 mei zijn er zoveel prijzen te winnen dat maakt de winkans alleen maar groter! Ook voor de heren speciale rondes met mooie prijzen voor de man!

En je zult het beleven dat je dan een leuke waardebon wint, een mooi pakket van Ici Paris, één van de 3 paar sneakers van Vriend of die leuke armband van Yust4U, het kan maar zo…of een bon van de Bourgondiër, van Herberg ’t Plein, de Brasserie of een cocktailworkshop bij de Kansel.

Of dat jij degene bent die 1 minuut gratis winkelen wint bij Albert Heijn het zal je gebeuren! Of 1 van die 3 bonnen van Albert Heijn dat komt voor iedereen toch altijd uit! Hoe leuk om één van de drie bonnen van Boer Staphorst te winnen?

Of dat je bingo roept en de fantastische prijs is dat je maar zo met ‘Effe Weg’ twee dagen naar de Kerstmarkt einde van het jaar mag.

Of een leuk Hammam pakketje met wat leuke dingen deze avond wint, beschikbaar gesteld door reisagente Maritha de Leeuw.

Geen verjaardag meer kunt vergeten omdat je één van de drie verjaardagskalenders wint met stadsgezichten van Meppel!

En dan loop je woensdag 8 mei Oasis binnen, setje bingokaarten in het handtasje (of de heren in de binnenzak van ’t colbertje) en natuurlijk op tijd want je wilt een goed plekje hebben en is het speciaal aangekleed. Het geeft de avond net iets meer, er is muziek… Het geeft aan waar we naar streven … Met een pracht festijn een mooi bedrag binnenhalen om het onderzoekscentrum van het Erasmus in Rotterdam te verrassen met een cheque voor die ongelofelijk dure onderzoeken die nog zo hard nodig zijn.

Nog zoveel kindjes die sterven aan een stofwisselingsziekte. En jullie weten inmiddels allemaal bijna dat mijn eerste kindje overleed 7 maanden jong aan de ziekte van Pompe.

Al is het lang geleden een kindje verliezen draag je je leven lang mee. Ik vraag me nog regelmatig af “Hoe zou Chantal, ze zou nu 34 geweest zijn, in het leven staan?… ” Hoe zou ze eruit zien, zou ze getrouwd zijn?  En nee ik word nooit oma van haar kinderen”

Ook al pak je de draad van het leven weer op en kun je op een gegeven moment weer genieten en zelfs lachen. Want ook dat is een dubbel gevoel dat je na een tijdje weer beseft na zoveel tranen “Hé, ik heb gelachen en dan tegelijkertijd dat schuldgevoel wat om de hoek komt kijken” Je moederhart is voor altijd een stukje onherstelbaar beschadigd.

Inmiddels ben ik 55 …ik was 20 toen ik een kindje kreeg en moest verliezen. En ik kan rustig stellen dat ik kan genieten van vele dingen en dit verlies mij misschien wel rijker heeft gemaakt dan het wonen in een groot huis en het rijden in vooral een grote nieuwe auto. Wat ik allemaal wel heb gehad en ook weer ben verloren door misschien niet altijd juiste keuzes. Materie is eigenlijk niet belangrijk wanneer je bijna iedere dag wel iemand hoort die een ernstige ziekte heeft. Helaas is geld nou eenmaal het middel om dingen te kunnen kopen. Is geld nog altijd macht maar is gezondheid niet te koop…. Maar de bingo kaarten wel! ( Ennuh in prijzen winnen ben ik best wel goed) Is humor in het leven onontbeerlijk! En is genieten van kleine dingen een kunst!

Ik las vanochtend een uitspraak op social media van een moeder van een 9 jarige en dit 9 jarige wijze kind zei ” Mama, wie je bent is een spiegel van wat je ervaren hebt in je leven” Wat een wijsheid en wat is dit waar!

Wat een hectische spannende en zware tijd toen. Bijna 4 maanden speelde ons leven zich af in het UMC Groningen op de kinderafdeling die zesde juli 1985 de dag dat Chantal in mijn armen stierf blijft voor altijd een stille traan ook voor de vader van Chantal en broer die zijn zusje nooit gekend heeft. Voor de families die te maken krijgen met jonge ouders met een immens verdriet. Zoveel vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen. Zoveel kinderen te jong zonder moeder.

Voor mij is het niet zomaar een Stichting. Het is als het ware mijn kindje. Een kindje wat wel kan en mag groeien tot groter! Ik voel het vooral als mijn “voorrecht” om andere ouders te steunen. Stichting Jet Brand groter maken omdat ieder kind dat ziek is en of sterft aan een stofwisselingsziekte er één teveel is.

Het is te absurd voor woorden dat ik kortgeleden een oma sprak waarvan kort geleden haar kleinkind stierf en ze in betreffend ziekenhuis totaal onbekend waren met stofwisselingsziekten. Dat kan en mag niet in deze tijd.
Dat maakt het verdriet, de onmacht nog groter. In dit geval prijs ik me nog altijd gelukkig dat we in Groningen terecht kwamen waarbij de opvang en begeleiding me nog altijd een warm gevoel geeft.

We zijn al een tijdje bezig en hebben een pracht bodem gezaaid. Ik voel me meer dan trots dat Stadscafé Oasis deze bingo organiseert. Het is een gevoel wat ik moeilijk kan uitleggen want iedere ziekte is er één teveel.

Ik heb echt een traan gelaten dat vier kunstenaressen een schilderij beschikbaar stellen en vooral toen ik zaterdagochtend een mailtje kreeg van Hanny vd Heuvel die toch wel een heel speciaal doek ter beschikking stelt. Geweldig!

Het werk van Hanny is 80 bij 100. Acryl op zwaar linnen met de titel “bloedband” en iedere moeder zal begrijpen dat dit mij extra raakt.
Een pracht schilderij met beeldtaal zo veelzeggend!

Een gevoel van ontroering…van geluk, gevoel wat verder gaat dan “dank je wel zeggen”. Een prijs die vertaalt waar onze Stichting voor opgezet is. Het maakt deze prijs extra bijzonder.

 

Bijzondere kunstwerken van Ankie Hoffmann-Blei, van Saskia Sloots van Zwol en een reproductie van Therese Brals. Zo passend bij onze Stichting met 1 van onze doelen “Kunst als verbinding”. Een paar pracht kunstige prijzen van de nog veel meer prijzen die er te winnen zijn! 

 

 

We gaan er 8 mei een geweldige Bingo van maken! Een feestje een feest met mooie prijzen, met sfeer, met gezelligheid! Met een geweldige presentator, quizmaster Nils Aberson onze “Mr. Smart” en denk niet dat de bingo alleen voor vrouwen is want we krijgen ook een aantal rondes met hele leuke prijzen speciaal voor de man!

Donderdag gaan onze 12 stadsgezichten verhuizen van Sociëteit Tivoli naar een mooi plekje boven bij Oasis en ik hoop dat ook deze schilderijen die per stuk te koop zijn voor 275 Euro een mooi bedrag mogen gaan opleveren tijdens de verkoopexpositie bij Oasis.

Ik roep …Bingo …. Bingo die van zoveel betekenis gaat worden en het spel geen verliezers kent …. want iedere verkochte set kaarten komt ten goede aan onderzoek stofwisselingsziekten.

Samen tegen stofwisselingsziekten.

Vergeet niet alvast een set kaarten voor 20 Euro op te halen aan de bar bij Oasis !

Aanvang woensdag 8 mei 19.30 uur Start Bingo 20.00 uur bij Stadscafé Oasis aan het Kerkplein te Meppel.


Liefs Jet