Kater als vliegende tijger!

Gewoon gezellig verjaardagsfeest van de vriend van mijn nichtje.

Allereerst werken verjaardagen niet zo goed wanneer je dag ervoor met enige angst op de weegschaal hebt gestaan. Goede voornemens doe ik al jaren niet meer aan maar toch had ik wel met mezelf afgesproken dat er wat grammen van kilo’s af zouden kunnen oftewel af moeten.

Ik zie al wat minder goed maar keek nog eens en nog eens, in beeld een getal wat me niet aan stond en naar beneden moet. De wandelschoenen heb ik al regelmatig aan gehad nu de porties op het bord nog wat kleiner en niet voor twee eten. De oefeningen uit de Libelle niet links laten liggen en alleen op een blauwe maandag doen, nee, gewoon iedere ochtend strekken en als een tamme hond op het vloerkleed arm naar voren been naar achteren , liggen en beentjes aantal tellen de lucht in , als een ooievaar op een been staan. Bij deze …ik beloof er eens een vlog van te maken hoe ik zo bezig ben met deze oefeningen.

Gastvrouw en gastheer gisteravond hadden de boel uitstekend voor elkaar ,teveel lekkers en ik ben van het genieten en dus nam ik, bijna logisch teveel hapjes als Bourgondich mens. Geen wijn gewoon fris, dat dan weer wel!

Getekend portret paar jaar geleden van mijn nichtje Kirsten.

Maar we hebben dikke lol zo met elkaar en terwijl ik luister of kan net zo goed aan t woord geweest zijn (want ik praat best graag) schrik ik mij helemaal het apezuur.

Met een grote sprong als een kikker duikt de kater van mijn nichtje plotsklaps via een grote boog alsof hij vliegt en maakt jawel bij mij op schoot een tussenlanding om snel elders een plek te zoeken. En dan lijkt een kleine kater wel een tijger ! En ik ging tekeer als een leeuw en brulde het uit.

Ik gilde en riep alsof ik de Kerstman was ” Ho ho ho ” armen in de lucht …pfff …Ja schrikken zeg maar gerust, erg schrikken .
Wat ik toch heb met poezen en katers ik weet t niet maar ben er in ieder geval geen held mee. Dat voelen ze haarfijn aan en ze zoeken me bijna altijd op en vooral onverwachts.


Ja als ze rustig liggen wil ik ze gerust aaien maar deze kater leek wel even op een soort van tijger …Ja in uitvergroten ben ik best goed.

Ooit paste ik op en verdiende wat bij . Het was een adres met geen lieve huiskat . De hele avond lag hij op dusdanige wijze steeds in mijn buurt om zoals t leek mij ieder moment te willen aanvallen. Vervolgens ben ik de hele avond in beweging gebleven met rondjes lopen door de woonkamer en die kat bleef proberen ….Nooit weer op dat adres opgepast.

En dan krijg je op een avond als gisteren soort van déjà vu … en moet erbij vertellen dat bij vorige kater of poes van nichtje het ook niet veilig zitten was. Die vloog te pas en te onpas van de tafel op de kast en wanneer je stond had je hem bijna in de panty p hangen.
Zat je per abuis dan had je hem soms al op de rug, dus ook die hield mij in beweging. In het kader van afvallen misschien wat meer op bezoek bij mensen die katten hebben als tijgers , dan blijf ik in ieder geval in beweging!

Deze kater .. Pieper is over t algemeen lief en gezellig maar “goeiegruttenputten” wat schrok ik, als een tijger sprong hij op mijn schoot … met een sprong waar kikkers jaloers op zijn.

Hilarisch moment wat we in ieder geval weer in t boek der anekdotes kunnen aanvullen.
De avond was op dit voorval na reuze gezellig en vooral veel gelachen met heerlijke hapjes !

Conclusie : sommige katten vind ik best lief maar ben toch echt meer een hondenmens.

♡ Jet